nieuws

MPavilion OMA genomineerd voor Dezeen Awards

Architectuur

Het MPavilion van OMA is één van de vijf genomineerden in de categorie Small Building van de Dezeen Awards. Rem Koolhaas en David Gianotten ontwierpen het multifunctionele paviljoen dat in 2017 in Melbourne is geopend.

MPavilion OMA genomineerd voor Dezeen Awards
Beeld Timothy Burgess

De Dezeen Awards worden jaarlijks uitgereikt. 218 inzendingen werden beoordeeld door de jury bestaande uit onder andere John Pawson, Ma Yansong, Dorte Mandrup, Sarah Wigglesworth, Deborah Berke, Sam Jacob en Sadie Morgan. De selectiecriteria van de prijsvraag zijn schoonheid, innovatie en respect voor mens en aarde.

Het paviljoen van OMA werd genomineerd in de categorie ‘small building’. Er zijn in totaal acht categorieën. Andere projecten die genomineerd in dezelfde categorie zijn ontwerpen van Studio MK27,  Shen Ting Tseng Architects, Matt+Fiona en Laura Katharina Straehle & Ellen Rouwendal.

MPavilion, Melbourne - OMA. Beeld John Gollings

Beeld John Gollings

Het paviljoen is gebouwd naar een idee van het Serpentine Pavilion in Londen. Het ontwerp van Rem Koolhaas & David Gianotten van OMA bestaat uit een tijdelijke structuur met ruimte voor het publieke debat. Daarnaast kunnen er workshops worden georganiseerd en muziek en kunstevenementen. ‘Is itself built to perform’, zoals de ontwerpers zeggen.

MPavilion, Melbourne - OMA. Beeld John Gollings

Beeld John Gollings

Het ontwerp van OMA is gebaseerd op de amfitheaters uit de oudheid, binnen en buiten vervagen waarmee automatisch de relatie tussen toeschouwers en artiesten vervagen in de manipulatie van het omliggende landschap van Queen Victoria Gardens in Melbourne. Het paviljoen van OMA zoekt niet alleen de kwaliteiten van de oude amfitheaters maar geven het nieuw leven door een flexibele ruimte dat fungeert als een podium, auditorium of een speeltuin.

MPavilion, Melbourne - OMA. Beeld John Gollings

Beeld John Gollings

Meer over het MPavilion

Foto's

Reageer op dit artikel