nieuws

Woningbouw Krasnojarsk, Rusland door SVP architectuur en stedenbouw

Architectuur

SVP maakte in samenwerking met het Russische architectenbureau Tekonika een masterplan voor een nieuwe gebiedsontwikkeling van 4530 woningen. De stad Krasnojarsk ligt 4000 km ten oosten van Moskou en is de meest oostelijke miljoenen stad van Siberië.

Toelichting: SVP architectuur en stedenbouw

Het plangebied is uniek gelegen op een helling met prachtig uitzicht boven de stad Krasnojarsk. Door slim gebruik te maken van het reliëf kunnen gebouwde parkeeroplossingen worden gemaakt waardoor het gebied voor een groot deel autoluw is – voor Russische maatstaven een ongekende nieuwe kwaliteit.

In plaats van de traditionele monotone woontorens ontwierp SVP een plan met samengestelde bouwblokken met aantal torens als accenten. De torens in het plan kunnen zo lager worden en worden onderdeel van de compositie van het bouwblok. Een sportief rondje in de nieuwe wijk verbindt de bijzondere openbare ruimte. Met een duidelijke visie op de toekomstige beeldkwaliteit laat SVP zien welke bijzondere kwaliteit gerealiseerd kan worden als stedenbouw, architectuur en landschap integraal worden ontworpen.

Tijdens het interregionale festival ‘Architectuur van Oost- Siberië’ heeft dit masterplan de eerste prijs gewonnen in de categorie ‘Stedenbouw’. De internationale jury had veel lof voor het plan en vond het een goed voorbeeld van internationale samenwerking.

Resultaten voor ‘svp’

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel