nieuws

Woningbouw en hotel op Oostenburgereiland

Architectuur

Op het voormalige industriële gebied op Oostenburgereiland in Amsterdam komt een woningbouwproject en een hotel. Het ontwerp is afkomstig van Bureau Fraai, Laura Alvarez Architecture en Architectuur Maken. De opdracht is een vervolg op de gewonnen prijsvraag die namens opdrachtgever Stadgenoot was uitgeschreven door Architectuur Lokaal.

Het woningbouwproject wordt door Heijmans gerealiseerd op twee kavels en omvat 54 appartementen voor de vrije sector, 97 studio’s voor sociale huur en vijfhonderd vierkante meter kantoorruimte. Op de begane grond komen enkele appartementen die geschikt zijn voor mindervaliden. Ook zijn er gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een gezamenlijke binnentuin en dakterras.

Impressie appartementen Oostenburgereiland Laura Alvarez Architecture

Appartementen Oostenburgereiland. Impressie: Laura Alvarez Architecture

Lees ook: Selectie Open Oproep Ontwerpatelier Oostenburgereiland bekend

Maquette appartementen Oostenburgereiland door Architectuur MAKEN

Maquette appartementen Oostenburgereiland door Architectuur MAKEN

Hotel

Het hotel met 17 verdiepingen wordt in opdracht van Inntel Hotels gerealiseerd. In het hotel komen 306 kamers en is ontworpen door Ulrich architectuur. De laagbouw biedt ruimte aan een restaurant, vergaderzalen, wellness en een terras aan de kade. De bouw van het hotel begint na de zomervakantie.

Het Inntel Hotel Oostenburgereiland naar een ontwerp van Ulrich Architectuur

Het Inntel Hotel naar een ontwerp van Ulrich Architectuur

Beide projecten worden naar verwachting in 2020 opgeleverd.

Meer van deze architecten

 

 

 

Reageer op dit artikel