nieuws

Vijf teams geselecteerd voor prijsvraag park Huis Doorn

Architectuur

De jury, onder voorzitterschap van Floris Alkemade, van de ontwerpprijsvraag voor park Huis Doorn heeft vijf uit de 100 inzendingen geselecteerd, die doorgaan naar de volgende ronde.

De geselecteerde ontwerpteams overtuigden de jury door de krachtige eenvoud van de projecten in het portfolio. Alle vijf teams tonen een gevoeligheid voor de context en aandacht voor verfijning in de uitvoering. De prijsvraag gaat om het ontwerpen van drie aanvullende onderdelen in het park die niet in het definitief ontwerp zijn opgenomen: een folly, een brug en een door de ontwerpers zelf te bepalen toevoeging. De gekozen teams gaan de komende tijd aan de slag met het schetsontwerp. De bekendmaking van de winnaar(s) vindt plaats op maandag 8 oktober 2018.

De jury heeft de volgende bureaus geselecteerd:

Gijs Van Vaerenbergh

Rink Tilanus

Anouk Vogel Landscape Architecture

Maatschap Observatorium

Flux landscape architecture + Studio RAP

Prijsvraag park Huis Doorn

Het Rijksvastgoedbedrijf, initiatiefnemer van de prijsvraag, gaat als eigenaar van dit rijksmonument het park in 2018 renoveren. De renovatie van het park omvat een aanpassing van het stelsel van lanen, bosvakken en zichtlijnen op open ruimtes en gebouwen. Hierdoor vindt het park haar nationale en internationale cultuurhistorische betekenis terug. Om het park weer als een goed geheel te laten functioneren en te beleven voegen we nog enkele nieuwe objecten en/of invullingen toe. Daarvoor riep rijksbouwmeester Floris Alkemade namens het Rijksvastgoedbedrijf ontwerpers op om zich aan te melden voor een ontwerpprijsvraag voor drie nieuwe onderdelen.

Resultaten voor ‘Park Huis Doorn’

Reageer op dit artikel