nieuws

Rob Hendriks en Piet Vollaard brengen projecten ecotect Louis Le Roy in kaart

Architectuur

Alle projecten waar ecotect Louis Le Roy (1924-2012) uit Oranjewoud in binnen- en buitenland betrokken bij is geweest worden in kaart gebracht. De initiatiefnemers ervan zijn de architecten Rob Hendriks van DAAD Architecten in Beilen en Piet Vollaard uit Rotterdam.

Rob Hendriks en Piet Vollaard brengen projecten ecotect Louis Le Roy in kaart
Rob Hendriks (links) maakt foto’s op de plek waar vrijwilligers van de Le Roy tuin momenteel aan het werk zijn met stapelen van tegels. Rechts staat Piet Vollaard. Beeld: Stichting TIJD / Peter Wouda

Beide architecten zijn al jaren bekend met het werk van Le Roy. Zo brachten zij onlangs een bezoek aan de Le Roy tuin in Heerenveen-Midden. Het aanleggen van de tuin was de eerste opdracht die Le Roy uitvoerde in de openbare ruimte. De gemeente Heerenveen had daarmee en primeur.

Louis le Roy te midden van de ecokathedraal. Beeld: P. Wouda via Wikipedia

Louis Le Roy te midden van de ecokathedraal. Beeld: P. Wouda via Wikipedia

De bekendste projecten van Le Roy zijn de ecokathedralen in Mildam en Heerenveen en in de Groningse wijk Lewenborg. Ook voerde hij projecten uit in Leeuwarden (bij de Regenboogkerk), Utrecht (Sjanghaipark), Rotterdam (wijktuin Ommoord), Brussel (Woluwe) en Parijs (Cergy-Pontoise).

Boekvorm en website

Daarnaast zijn er nog tal van (particuliere) initiatieven die min of meer onbekend zijn. Het idee is om de inventarisatie op termijn in boekvorm uit te geven. Daarvoor wordt gezocht naar historisch en actueel fotomateriaal van de betreffende projecten. Rob Hendriks en Piet Vollaard willen hiervoor graag in contact komen met mensen die informatie hebben over projecten waarbij Le Roy betrokken is geweest. Hiervoor kun je contact opnemen met rob@daad.nl  Er wordt ook gewerkt aan een website waarop mensen onder andere ook hun projecten kunnen aanmelden.

Meer informatie over ecokathedralen of ecothuinen of over het werk van Louis Le Roy ga dan naar Stichting Tijd

Bron: Heerenveense Courant

Lees ook:

Reageer op dit artikel