nieuws

LOLA, Taller en L+CC winnen in Shenzhen

Architectuur

LOLA Landscape, Taller en L+CC zijn de winnaars van een prijsvraag voor een park in Shenzhen. In het park, met een oppervlak van 600 ha, worden sport naast groen belangrijke thema’s. Beide krijgen een eigen onderzoekscentrum. Het park komt in het baaigebied van de stad.

De onderzoekscentra, die centraal in het park komen te liggen, monitoren het park en vernieuwen indien nodig. Een looppad door het park vormt de verbinding tussen het park met de stad en het bos. De bezoekers komen telkens langs een ander type bos wanneer ze het pad afwandelen.

Beeld: LOLA Landscape architects

Beeld: LOLA Landscape architects

Daarnaast maken de bezoekers kennis met nieuwe en vergeten sporten, nieuwe sporttechnieken, andere manieren van actief bewegen, dit allemaal in een gevarieerd landschap van heuvels en valleien, zo schrijven de architecten.

Beeld: LOLA Landscape architects

Restaurant, toiletten en uitkijkpunten worden ondergebracht in modulaire paviljoens.

Volgens planning moet het park in 2020 klaar zijn.

Resultaten voor LOLA Landscape architects

Reageer op dit artikel