nieuws

Hart van de Waalsprong wint tender centrumgebied Hof van Holland Nijmegen

Architectuur

Hart van de Waalsprong wint tender centrumgebied Hof van Holland Nijmegen

De gemeente Nijmegen heeft in een Europese aanbesteding het plan van ontwikkelingscombinatie AM/VanWonen geselecteerd als beste invulling van het centrumgebied Hof van Holland in de Waalsprong. Bij het plan, Hart van de Waalsprong, zijn onder andere De Urbanisten en De Zwarte Hond betrokken.

De Waalsprong, een gebied van circa zes hectare bestaat uit 11.500 m² aan centrumfuncties en 450 woningen verdeeld over zeven blokken. De 235 koopwoningen en 215 huurwoningen, waarvan 100 sociale huur en 115 vrije sector huurwoningen, liggen verspreid in de wijk. Het winkelprogramma is grotendeels gelegen aan het centrale plein, richt zich op de dagelijkse boodschappen met lokale producten en biedt daarnaast ruimte aan eigentijdse horeca.

Hart van de Waalsprong Nijmegen

Hart van de Waalsprong.

De bouw zal begin 2020 kunnen starten. In 2021 zal de eerste fase van het winkelcentrum gereed zijn, in 2024 is naar verwachting het hele plan gereed. Het is de bedoeling dat er een tijdelijke supermarkt wordt gerealiseerd totdat de eerste fase van het winkelcentrum geopend is.

Betrokken partijen

Syntrus Achmea Real Estate and Finance heeft als belegger de intentie uitgesproken om de vrije sector huurwoningen en het winkelcentrum in belegging te nemen. AM en VanWonen hebben de tender doorlopen in samenwerking met APPM, BAM Pennings, Bureau Stedelijke planning, De Urbanisten, De Wijde Blik, De Zwarte Hond, DGMR, Goudappel Coffeng, Royal HaskoningDHV, MBM Bouwkosten BV, Nijhuis, SUM, Tenman, The Missing Link en We Drive Solar.

De Waalsprong wordt het nieuwe stadsdeel van Njimegen. De wijk wordt direct verbonden met het centrum van de stad door middel van de nieuwe stadsbrug ‘de Oversteek’ en de fietsverbinding ‘Snelbinder’. De Waalsprong kenmerkt zich door drie woonkernen, elk met een eigen identiteit en sferen. Oosterhout staat voor wonen in het groen. Lent is opgezet als stedelijk wonen met een dorps karakter. Het Centrumgebied van de Waalsprong kent een stads karakter. De Waaijer wordt een extra natuurgebied. In totaal zijn zo’n 8.000 woningen gepland in Waalsprong.

Gerelateerde artikelen

 

Reageer op dit artikel