nieuws

Bouwstart hoofdkantoor Booking.com

Architectuur

De bouw van de nieuwe campus van Booking.com aan de oostelijke rand van het Oosterdokseiland in Amsterdam is aangevangen. BPD en Züblin realiseren er een kantorencampus van 63.500 m2, 7.500 m2 aan woningen en 1.500 m2 voorzieningen. Het ontwerp is van architectenbureaus UNStudio en HofmanDujardin.

Züblin sleepte de bouwopdracht in juni in de wacht. De partijen luidden op 6 juli de laatste ontwikkelingsfase in op het laatste bouwperceel van het Oosterdokseiland. Het kantoor is bestemd voor 4.000 Booking.com-medewerkers in Amsterdam en biedt ook een opleidingscentrum voor de ruim 17.000 medewerkers van het bedrijf wereldwijd. De ambitie is om een inclusieve en gastvrije werkomgeving te creëren, waar duurzaamheid een centrale rol speelt wat een architectonisch middelpunt wordt dat toegankelijk is voor een breder publiek.

Het project dient in 2021 afgerond te zijn.

Resultaten voor ‘Oosterdokseiland’

Reageer op dit artikel