nieuws

Bouw Galaxy Tower bij Utrecht CS is begonnen

Architectuur

Bouw Galaxy Tower bij Utrecht CS is begonnen

De grondwerkzaamheden voor de realisatie van de Galaxy Tower op het Jaarbeursplein te Utrecht zijn op deze week officieel gestart. Het ontwerp voor de Galaxy Tower komt uit handen van Tangram Architekten. Naar verwachting zal de bouw zo’n 3 jaar duren met oplevering in het voorjaar van 2021.

Het gebouw zal 90 meter hoogte beslaan en wordt een combinatie van hotel en vrije sector huurwoningen en een ondergrondse parkeergarage. Het hotel komt op de eerste 7 verdiepingen van het gebouw. Op de 8e tot en met 30e verdieping komen 317 flexibel in te delen huurappartementen variërend van 42 tot 100 m2. De huurders kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het Amrâth Galaxy Jaarbeurshotel, zoals een restaurant, zwembad, fitness en wellness. De locatie is direct op het Jaarbeursplein gelegen, tegenover het Beatrixtheater en voor de Jaarbeurs.

Het hotel krijgt 250 kamers, een restaurant met tuin, een wellness met zwembad en een fitness. Parkeergelegenheid voor de hotelgasten en bewoners wordt gefaciliteerd onder het hotel.

Galaxy Tower Utrecht Tangram

Gevel- en daktuinen

In het ontwerp is veel aandacht voor groen met gevel- en daktuinen op verschillende hoogtes. De Galaxy Tower heeft een hoge duurzaamheidsfactor met een beperkte energievraag door onder andere de toepassing van zonnepanelen op daken en gevels en warmte koude opslag in de bodem. De woningen zijn gasloos.

Het woningproject betreft 317 huurappartementen met 2, 3 of 4 kamers. De indeling van de appartementen is flexibel wat ruimte geeft voor invulling van specifieke wensen van de toekomstige bewoners.

Het ontwerp voor de Galaxy Tower komt uit handen van Tangram Architekten. Ballast Nedam is als aannemer betrokken bij het project en Homij verzorgt de techniek. Giovanna van den Ham doet namens Amrâth bij adviesbureau VKZ het proces- en projectmanagement.

Resultaten voor Tangram Architekten

Reageer op dit artikel