nieuws

Zwitserse garde krijgt nieuw kazerne

Architectuur

In het Vaticaan is het ontwerp voorgesteld van de nieuwe en moderne kazerne voor de Zwitserse garde. De kazerne, van de architecten Pia Durisch en Aldo Nolli uit Lugano, komt op de plaats van de huidige. De oude kazerne wordt volledig met de grond gelijk gemaakt.

Zwitserse garde krijgt nieuw kazerne

Het Vaticaan gaf groen licht voor de bouw van het nieuwe onderkomen voor de gardisten. Er moest gekozen worden tussen drie mogelijkheden: een volledig nieuwe kazerne, een verregaande renovatie of een interne herverdeling van de kamers met behoud van de bestaande kazernemuren. Maar volgens de voorzitter van de nieuwe Stichting voor de renovatie van de kazerne van de Pauselijke Zwitserse Garde, Jean-Pierre Roth, was er eigenlijk geen alternatief. De barakken worden op hun huidige locatie herbouwd. Het project voorziet twee gebouwen in plaats van de huidige drie. De Passetto, de historische ontsnappingsgang van het Vaticaan naar de Engelenburcht, blijft behouden.

Castel_SantAngelo-Rome

Het ontwerp van architectenbureau Durisch & Nolli, uit het Italiaans sprekende Ticino (Zwitserland), voorziet in moderne en ruime kamers, met de mogelijkheid voor gezinsaccommodatie. Er wordt ook geanticipeerd op de uitbreiding van het korps van 110 naar 130 gardisten. Voorlopig is nog niet beslist of de historische gevel, die teruggaat tot 1825, behouden blijft.

Bron: Kipa-Apic/Kathpress.at/Kerknet.be

Reageer op dit artikel