nieuws

WeMakeThe.City moet de stad beter maken

Architectuur

WeMakeThe.City moet de stad beter maken

In wat voor stad willen wij leven? Nu en in de toekomst? Die vraag staat centraal tijdens het festival WeMakeThe.City, dat deze week voor het eerst plaatsvindt in Amsterdam.

Tijdens WeMakeThe.City werken gedurende vijf dagen ambtenaren, wetenschappers, maatschappelijke professionals, ondernemers, ontwerpers, kunstenaars en bewoners samen om de stad beter te maken. De organisatie heeft zeshonderd sprekers gestrikt en er komen naar verwachting 30.000 deelnemers.

Aan de orde komen onderwerpen als duurzaamheid, gezond ouder worden, betaalbaar wonen, mobiliteit, voedsel, drukte in de stad en tweedeling in de samenleving. “De stad is van ons allemaal, dus moet iedereen betrokken zijn, meedoen en zich verantwoordelijk voelen”, zegt festivaldirecteur Egbert Fransen. “Zeker in een tijd dat onze steden onstuimig groeien, de democratie onder druk staat en technologische ontwikkelingen ingrijpende veranderingen veroorzaken.”

Programma

Op woensdag 20 juni wordt afgetrapt met ‘De stad als vraagstuk’. Hierin komen belangrijke vragen aan bod als: Hoe maken we een nieuwe stad in dit uitdagende tijdsgewricht? En hoe kunnen we iedereen betrekken? Uit de hele wereld worden inzichten, kennis en ervaringen gedeeld. In de middag vindt de allereerste State of the Region plaats, gevolgd door een internationaal keynote speakers programma en de feestelijke opening van WeMakeThe.City.

21 juni: de stad als uitdaging, met themaconferenties over concrete stedelijke opgaven.
22 juni: de stad in ontwikkeling. Een blik in de toekomst, hoe worden gebieden de komende jaren verder ontwikkeld
23 en 24 juni: de stad als laboratorium, de stad wordt een groot festival met urban talks, workshops, expedities, exposities en feestjes

Daarnaast worden binnen de thema’s The Healthy City, The Smart City, The Sustainable City, The Lively City, The Constructed Cit, The Creative City en The Social City diverse evenementen, workshops en conferenties gehouden.

WeMakeThe.City is van 20 tot en met 24 juni. Initiatiefnemers zijn onder meer de gemeente, Amsterdam Economic Board, Pakhuis de Zwijger, en Amsterdam Smart City. Meer informatie

 

Reageer op dit artikel