nieuws

Videoverslag QO Amsterdam

Architectuur

Op dinsdag 15 mei organiseerde de redactie van de Architect een projectbezoek aan het QO Amsterdam. Samen met Paul de Ruiter en Robert Mulder gingen we dieper in op het ontwerp van dit duurzame hotel. Bekijk het videoverslag van het geslaagde evenement.

Videoverslag QO Amsterdam

Na de opening van Harm Tilman en de lezingen van  Paul de Ruiter, Robert Mulder en Xander Bueno de Mesquita waarin de innovatieve gevel en de verschillende kringlopen van het gebouw werden besproken, gingen de bezoekers in kleine groepen rond door het duurzame hotel.

Het QO Amsterdam bevindt zich in het Amstelkwartier, een gebied dat op dit moment volop in ontwikkeling is. In opdracht van Amstelside BV ontwierpen architecten Paul de Ruiter en Robert Mulder een innovatief hotel waar duurzaamheid voorop staat. Daarmee is het QO Amsterdam een van de eerste LEED platinum gecertificeerde hotels in Europa. Tegelijkertijd vormt het hotel een belangrijke ontmoetingsplek in het nieuwe dynamisch woonwerkgebied.

Dit projectbezoek kwam tot stand in samenwerking met Boon Edam, GIRA en Kingspan|Brakel Atmos.

Meer over het QO Amsterdam

 

 

Reageer op dit artikel