nieuws

RoosRos wint selectie Dr.-Knippenbergcollege Helmond

Architectuur

Helmond ontwikkelt Sport- en Beleefcampus De Braak, de eerste stap in die ontwikkeling is het nieuwe Knippenbergcollege. De school schreef een selectie uit, die werd gewonnen door RoosRos Architecten.

Het nieuwe Dr.-Knippenbergcollege in Helmond krijgt een opmerkelijke vorm: de school wordt geen ‘blokkendoos’, maar een gebouw met drie ‘armen’.  Het wordt nadrukkelijk geen massief blok dat in de hoek wordt gepositioneerd, maar een eigentijds en transparant gebouw midden in de ruimte.

RoosRos architecten Dr-Knippenbergcollege

Architect Martijn van Leeuwen: “Het wordt een functioneel, gezond, toekomstgericht schoolgebouw. Rondom een centraal hart met een hoge vide – de centrale ontmoetingsplek – komen drie brede armen waar plaats is voor klaslokalen, werkpleinen en ateliers, leerlabs, een auditorium en tal van andere functies. Tussen de drie armen ontstaan pleinen voor de entree, de fietsen en een groene omgeving voor recreatie.”

RoosRos architecten Dr-Knippenbergcollege

Er komen optimale verbindingen met andere voorzieningen op de campus, zoals de multifunctionele accommodatie voor onder meer Helmond Sport en de Praktijkschool Helmond. De bouw start in september 2019.

Resultaten voor ‘RoosRos’

Reageer op dit artikel