nieuws

Nieuw woonproject in Oostende

Architectuur

Nieuw woonproject in Oostende

Oostende krijgt een nieuw woonproject, de SKY Towers. De twee woontorens die aan het station van Oostende worden gebouwd is een ontwerp van Arcas Architecture.

De twee woontorens zijn 97 en 85 m hoog en bestaan uit 29 en 26 bouwlagen. De opengewerkte hoeken geven de torens een slank uiterlijk en zorgen voor een weids uitzicht op de binnenstad van Oostende, de zee, de haven en de skyline.  Uitkragende en inpandige terrassen en verschillende ritmes van kolommen zorgen voor variatie in de gevels. Voor een optimale bezonning van alle appartementen zijn de woonterrassen met een redelijke willekeur gepositioneerd zodat er zich telkens twee bouwlagen tussen de terrassen bevinden.

Voor de terrassen werd gekozen voor een gesloten in plaats van een open balustrade. De torens hebben grote vensters die de scheiding tussen binnen en buiten minimaliseert. Er komt ook een skybar en een publiek dakterras met panoramisch uitzicht. ‘s Avonds fungeert de kroon als lantaarn en herkenningspunt in de omgeving. De luifel en de platte daken krijgen groendaken met streekeigen duinvegetatie. Een luifel op de begane grond verbindt de verschillende gebouwen met elkaar. Het buitenschrijnwerk van de toren bestaat uit thermische en bronskleurige akoestische isolerende profielen en beglazing. De horizontale banden van de terrassen worden uitgevoerd in wit architectonisch geslepen beton met marmergranulaten in een gemengde kleur. De marmergranulaten hebben dezelfde kleurtint als de bakstenen van het gelijmde paramentwerk van de vlakke gevels.

Bron: Bouwkroniek.be

Meer resultaten voor Oostende

Reageer op dit artikel