nieuws

Ney & Partners ontwerpt cruiseterminal Scheldekaaien, Antwerpen

Architectuur

Antwerpen zal vanaf 2020 zee-en riviercruises ontvangen aan een nieuw ponton langs de Scheldekaaien, naar een ontwerp van Ney & Partners.

Het 350 m lange en 9 m brede ponton bestaat uit 3 delen en is verbonden met de kade via twee loopbruggen. Ney & Partners ontwerpt de twee stalen loopbruggen, een glazen paviljoen en luifel met lengte van 350 m. Het geheel bevindt zich aan het kasteel ‘Het Steen’ dat wordt heringericht tot bezoekerscentrum.

Ney & Partners Cruiseterminal Antwerpen

Op het afmeerponton komt een mooi vormgegeven luifel die passagiers beschermt tegen regen en afschermt van het water. De wand van de luifel heeft een open patroon, net zoals de toegangsbruggen en het paviljoen.

Ney & Partners Cruiseterminal Antwerpen

De hoofdstructuur van de toegangsbruggen is geschilderd staal. De verschillende delen worden geschilderd in een lichtgrijze kleur aan de buitenzijde en in ‘goed-weer-kleuren’ aan de binnenzijde. De luifel kleurt aan de binnenzijde maritiem blauw, de toegangsbruggen geel. De kleuren zijn geïnspireerd op de typische kleuren die aanwezig zijn in de haven.

Bron: www.architectenkrant.be // Ney & Partners

Reageer op dit artikel