nieuws

KCAP wint prijsvraag International Cruise Port City Qingdao, China

Architectuur

KCAP heeft de prijsvraag voor de International Cruise Port City in Qingdao gewonnen. Het masterplan transformeert het gebied tot een nieuwe, toekomstbestendige omgeving met hoge dichtheid voor wonen, werken en cruisetoerisme. Tevens vormt het de nieuwe toegangspoort voor de hele regio: Qingdao Green Bay.

Tekst en impressies: KCAP

Het plan respecteert, transformeert en integreert het erfgoed van de voormalige haven en opent het gebied in de richting van de historische stad. Het sterke netwerk van openbare ruimtes is de drijvende kracht achter het hele plan van de toekomstige Qingdao Cruise City.

KCAP Cruise Qindao

Green Bay

Het concept is gebaseerd op de aanleg van de 5 km lange Green Bay Boulevard: een krachtige ruimtelijke identiteitsdrager en de ruggengraat van alle ontwikkelingen. De boulevard verbindt de bestaande stad in het zuidoosten met de grote baai in het noorden en wordt verrijkt met groene en stedelijke ruimtes, water en bomen, parken en pleinen. Langs de boulevard wordt rondom een park voorzien in vijf transporthubs met dichte en hoge bebouwing. Daarmee ontstaat een raamwerk voor een leefbare en bewandelbare stad die levenskwaliteit combineert met dichtheid, efficiëntie en duurzaamheid.

KCAP Cruise Qindao

Repair by development

De bestaande ruwe infrastructuren en verwaarloosde ecosystemen worden getransformeerd tot een systeem van herstelde ecosystemen en mensvriendelijke, veerkrachtige stedelijke structuren. Het ontwerp is gebaseerd op een geïntegreerde, gelaagde strategie die connectiviteit maximaliseert en voor een sterke en productieve relatie met de bestaande stad zorgt.

KCAP zal het winnende stedenbouwkundige prijsvraagontwerp verder uitwerken. Daarna volgt de eerste fase van het stedebouwkundig en architectonisch ontwerp.

Meer resultaten van KCAP

 

 

Reageer op dit artikel