nieuws

Definitief ontwerp Kindcentrum Rijnvliet bekend

Architectuur

Het definitieve ontwerp van negen graden architectuur voor Kindcentrum Rijnvliet, Utrecht is bekend. In december 2019 zal het kindcentrum haar intrek nemen in een licht, ruim en energieneutraal gebouw.

Definitief ontwerp Kindcentrum Rijnvliet bekend
Beeld negen graden architectuur

 

Op de begane grond worden kinderen van 0 tot 4 jaar opgevangen in vier eigen ruimten. Beneden zijn ook speelzalen en drie ateliers voor oudere kinderen, met grote ramen die uitkijken op het tegenover gelegen Voedselbos met vruchtdragende bomen, struiken en planten. De zes ruimtes voor kinderen van 4 tot 6 jaar liggen pal boven die van de jongste kinderen. Deze verdiepingen zijn met elkaar verbonden door een speelhuis. De eerste etage telt in totaal twaalf lokalen met leerpleinen en op de tweede is ruimte voor nog vier groepen met binnenpleinen.

IKC-Rijnvliet negen graden architectuur

Beeld: negen graden architectuur

De gymzaal krijgt een interactieve speelwand. Hierop wordt lesstof geprojecteerd die kinderen aanzet tot bewegen. De interactieve wand is ook geschikt voor presentaties en decorvormen. Deze sportzaal heeft een eigen ingang en kan ook door anderen worden gehuurd.

Het kindcentrum wordt onderdeel van de nieuwe wijk Rijnvliet. Om dit te versterken heeft negen graden architectuur in het ontwerp een passage gemaakt die op de eerste verdieping een verbinding maakt tussen de wijk en voedselbos.

Het gebouw dat in opdracht van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Utrecht wordt gebouwd wordt energieneutraal. Duurzame materialen, zonnepanelen en een warmtepomp moeten hier voor zorgen.

Reageer op dit artikel