nieuws

Woningplan Karaat wint tender Oosterhamrikkade 119 Groningen

Architectuur

PC Vastgoedontwikkeling en BPD Ontwikkeling hebben same met VDP Architecten uit Groningen de door de gemeente Groningen uitgeschreven tender voor de herontwikkeling van de voormalig Voedselbank locatie aan de Oosterhamrikkade 119 gewonnen.

Woningplan Karaat wint tender Oosterhamrikkade 119 Groningen

De locaties aan de Oosterhamrikkade zijn de laatste jaren getransformeerd van industrie naar woningbouwlocaties. De gemeente Groningen heeft daarom een tender uitgeschreven voor de locatie van de voormalige Voedselbank aan het Oosterhamrikkanaal, dichtbij de binnenstad, een supermarkt en diverse winkels.

Het plan kenmerkt zich door zoveel mogelijk flexibiliteit qua woningtypes binnen het plan, waarbij het uitgangspunt is zowel in de vrije sector huurappartementen als ook koopappartementen aan te bieden. In de plint wordt ruimte geboden voor publieke functies.

Het plan ‘Karaat’ is ontworpen door VDP Architecten uit Groningen. Het vormt een nieuwe voorkant aan de Oosterparkbuurt. Het gebouw krijgt donkerbruine stenen en goudkleurige kozijnen.

Het ontwerp heeft elementen van de karakteristieke poorten in de Oosterparkwijk maar ook van het industriële verleden van de plek. Het plan kenmerkt zich door zoveel mogelijk flexibiliteit qua woningtypes binnen het plan, waarbij het uitgangspunt is zowel in de vrije sector huurappartementen als ook koopappartementen aan te bieden. In de plint wordt ruimte geboden voor publieke functies.

Daarnaast voldoet het ontwerp aan de Groningse standaard voor nieuwbouw. Het plan ‘Karaat’ wordt gasloos en duurzaam uitgevoerd. Ook wordt door een binnentuin, groene daken en groene verbindingsstraten ingezet op bufferen van regenwater en fijnstof.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel