nieuws

VKG Architectuurdag 2018. Welke architect mag zich winnaar noemen?

Architectuur

Op maandag 28 mei reikt de VKG (Branchevereniging voor Kunststof Gevelelementenindustrie) in theater De Kom te Nieuwegein de VKG Architectuurprijs 2018 uit. De prijs wordt uitgereikt aan bouwprojecten waar kunststof gevelelementen op een duurzame en esthetische wijze onderdeel uitmaken van zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

VKG Architectuurdag 2018. Welke architect mag zich winnaar noemen?

De jury van de VKG Architectuurprijs 2018 heeft in de categorieën nieuwbouw en renovatie in totaal zes projecten genomineerd waarin kunststof kozijnen op innovatieve wijze zijn verwerkt en architectonisch ingezet. Conform dit doel heeft de jury gezocht naar die opgeleverde projecten waarin duurzaamheid, detaillering en esthetiek op intelligente en overtuigende wijze bij elkaar zijn gebracht. De zes projecten zijn geselecteerd uit een totaal van 40 ingezonden projecten.

Naast de zes projecten in de categorieën nieuwbouw en renovatie zijn er 5 projecten genomineerd voor de publieksprijs. Via de website van de VKG kon op deze projecten gestemd worden. De winnaar is het project dat de meeste publieksstemmen ontving.

Meer informatie over alle genomineerde projecten vindt u hier.

Jurering

De jury van de VKG Architectuurprijs 2018 bestaat uit Rick Wessels (voorzitter, Biq architecten), Mark Graafland (Bureau Kroner architecten), Bart van Kampen (de Zwarte Hond), Albert Zegelaar (VKG) en Harm Tilman (secretaris, de Architect).

Programma

Naast de prijsuitreiking staan een lezing van Richard van Hooijdonk en de Lancering van het VKG Keten Keurmerk op het programma.

14:00 Ontvangst gasten

14:30 Start programma

14:35 Lancering van het VKG Keten Keurmerk – Albert Zegelaar, directeur VKG

15:00 Richard van Hooijdonk, toekomstvisie op de bouw

16:00 Pauze

16:15 Start Uitreiking – inleiding jury voorzitter: Rick Wessels

16:20 Uitreiking VKG Publieks Prijs

16:35 Uitreiking VKG Renovatie Prijs

16:50 Uitreiking VKG Nieuwbouw Prijs

17:00 Afsluiting Prijsuitreiking aansluitend netwerkborrel

Aanmelden

De VKG architectuurdag zal plaatsvinden in het Stadstheater De Kom te Nieuwegein.

Wilt u er bij zijn? U kunt zich nog aanmelden voor deze middag.

 

Lees ook

Reageer op dit artikel