nieuws

UNStudio genomineerd voor prijsvraag Dublin University

Architectuur

UNStudio genomineerd voor prijsvraag Dublin University
Met de klok mee: Sheila O’Donnell en John Tuomey ©Amelia Stein / Steven Holl ©Steven Holl Architects / Liz Diller en Ricardo Scofidio ©Abelardo Morell, Benjamin Gilmartin ©Diller Scofidio+Renfro en Charles Renfro ©Alessio Boni / Ben van Berkel en Caroline Bos ©Inga Powilleit / Daniel Libeskind ©Stefan Ruiz / John Ronan ©Nathanael Filbert

UNStudio is een van de zes genomineerde teams in de ontwerpcompetitie ‘Future Campus – University College Dublin’. Met de prijsvraag is het college op zoek naar een ontwerpteam voor twee opgaven: een masterplan voor een entree en een conceptontwerp voor een nieuw gebouw van 8000 vierkante meter waarin de creativiteit van de universiteit naar voren komt.

98 teams uit 28 landen stuurden een voorstel in. Hieruit zijn geselecteerd:

  • Diller Scofidio + Renfro (VS) samen met Sasaki, Scott Tallon Walker Architects, GROSS.MAX, Atelier Ten, Arup, IN2 Engineering Design Partnership en Linesight
  • John Ronan Architects (VS) samen met Arup, CLUAA, Michael Boucher Landscape Architecture en Transsolar
  • O’Donnell + Tuomey (Ierland) samen met Allies and Morrison, Arup, Hargreaves Ass., Superposition, Plattenbau Studio, Phil Jones Ass., Max Fordham en MLM Group
  • Steven Holl Architects (VS) samen met Brightspot Strategy, Arup, arrisonStevens en Transsolar
  • Studio Libeskind (VS) samen met BDP, Imelk, NRB en Dcon
  • UNStudio (Nederland) samen met Arup en REDscape Landscape & Urbanism

De genomineerde teams hebben circa 8 weken de tijd om een stedebouwkundige ontwerpvisie te maken voor een zichtbare en uitnodigende entree en een conceptontwerp voor een nieuw gebouw van 8000 m2. Het Future Campus-project is bedoeld om een sterkere fysieke aanwezigheid en identiteit te creëren voor de universiteit in Dublin. De jury beoordeelt de laatste inzendingen en interviewt de teams in de zomer. In augustus wordt de winnaar bekend gemaakt.

 

Reageer op dit artikel