nieuws

Transformatieplein, Provada 2018

Architectuur

Transformatieplein, Provada 2018

Op 5, 6 en 7 juni organiseren de Architect en Vastgoedmarkt samen met de Provada in de RAI Amsterdam het Transformatieplein. Thema dit jaar is gebiedsontwikkeling. Op 6 juni is het de ‘dag’ van de Architect. De redactie heeft een programma samengesteld waarin educatie, innovatie en integratie op de agenda staan.

De dag start met een ronde tafel met de gemeente Rotterdam waarin architectenbureau hun visies geven op de gebieds-/objectontwikkeling:

Casus Noord:
– Zoho: Rotterdam Central District XL: Agniesebuurt, Zomerhofkwartier en Pompenburg leggen de koppeling tussen Noord en het centrum.
– Stadswijkenaanpak: Oude Noorden
– Hofbogen: De Hofbogen vormen met het Hofplein en de bogen tussen de Teilingerstraat en de Bergweg een parel binnen Rotterdam

Casus Campus Woudestein
Het gebied EUR – Brainpark I – OV knooppunt Kralingse Zoom, maar bij voorkeur ook op het gehele gebied met de overige Brainparken.

Transformatie Koepel van Breda
In de middag komt onder andere de transformatie van de Koepel van Breda aan bod (Rijksvastgoedbedrijf), welke nieuwe vormen van leven en gebruik zijn er mogelijk in en nabij de voormalige koepelgevangenis in Breda?

Provincie Overijssel
met visies van architectentenbureaus over de gebiedsontwikkelingen:

– Deventer – Broederenplein
– Hardenberg – Winkelstrip van de Bruchterweg /Europaweg
– Kampen – Koornmarkt
– Raalte – Grote Markt
– Twenterand – Centrumgebied Vriezeveen
– Zwolle – Lubeckplein

De Dag wordt afgesloten met het ASRE Docentendebat

Meer informatie:

Reageer op dit artikel