nieuws

Strakke Trinity Tower in Oostende

Architectuur

In opdracht van Oosteroever NV heeft architectenbureau Crepain Binst Architecture in Oostende een strakke, moderne woontoren ontworpen. De Trinity Tower is vijftien verdiepingen hoog en kadert binnen het grote ontwikkelingsproject aan de Oosteroever. In 2019 start de bouw.

Strakke Trinity Tower in Oostende
Illustratie: Crepain Binst Architecture

Binnen het masterplan Oosteroever ontwierp Crepain Binst Architecture (CBA) een toren als strak hoekbaken en lichtlantaarn naar het dok. De toren omvat een commercieel gelijkvloers, met daarboven dertien verdiepingen met telkens vijf appartementen. De twee bovenste verdiepingen hebben ieder drie penthouses. Op elk niveau zijn de wooneenheden rond één kern gepositioneerd.

Gestapelde tafels

Alle appartementen zijn voorzien van een ruim terras, met een strak aanzicht en een glazen balustrade. De zwevende terrasboorden uit wit beton creëren heldere woonlagen en wekken de indruk van op elkaar gestapelde tafels. Het buitenschrijnwerk is zwart en de bijzondere spiegelscheidingen tussen de appartementen geven het geheel een karaktervol, tijdloos en licht uiterlijk.

Lees verder bij de bron


 

Resultaten voor ‘Crepain Binst’

Reageer op dit artikel