nieuws

Ontwerpwedstrijd Militair Museum Palau

Architectuur

Het YAC (Young Architects Competitions) heeft samen met de Italiaanse regering een internationale prijsvraag uitgeschreven voor jonge architecten (18-35 jaar) voor de transformatie van het voormalige militaire fort van Capo d’Orso in Paula in een militair museum. De deadline is 20 juni.

Het voormalige monumentale fort, gelegen op de rotsen van Capo d’Orso, Palau, Italië, doet nu alleen nog dienst als monument. Het stamt uit de tijd dat de vloot van Napoleon langs de kusten van Italië voeren. Aan de inzenders wordt gevraagd om van het oude fort een belangrijke toeristische attractie te maken waarin de militaire (zee)geschiedenis van het land terugkomt.

Jury

De jury bestaat uit Rossana Hu (Neri&Hu Design), Fuensanta Nieto (Nieto Sobejano Arquitectos), Livia Tani (Ateliers Jean Nouvel), Todd Saunders (Sanders Architecture), Edoardo Tresoldi, Giovanni Zito (Agenzia del Demanio), Daniela Scudino (Soprintendenza Sabap Ssari E Nuoro), Antonella Giglio (Regione Autonomae Sardegna), Donatello Fiorino, Universit of Gagliari en Teresa di Giorgio (Municipality of Palau)

Meer informatie

Reageer op dit artikel