nieuws

Ontwerpprijsvraag Park Huis Doorn

Architectuur

Ontwerpprijsvraag Park Huis Doorn

Rijksbouwmeester Floris Alkemade roept namens het Rijksvastgoedbedrijf ontwerpers op om zich aan te melden voor de ontwerpprijsvraag voor drie nieuwe onderdelen in het park van Huis Doorn. Het historische park is een rijksmonument en wordt dit jaar gerenoveerd. De prijsvraag gaat om het ontwerpen van drie aanvullende onderdelen in het park die niet in het definitief ontwerp zijn opgenomen: een folly, een brug en een door de ontwerpers zelf te bepalen toevoeging.

Met het toevoegen van deze drie nieuwe onderdelen wordt een eigentijdse laag aan het park toegevoegd. Hiermee wordt de traditie in de tuinkunst, van het voortdurend aanpassen en omvormen van een tuin, levend gehouden. Ook vergroten deze drie onderdelen de samenhang en de ruimtelijke kwaliteit van het park én voegen de onderdelen een nieuw verhaal en een nieuwe ervaring aan het park toe.

De jury bestaat uit:

  • Floris Alkemade, Rijksbouwmeester (voorzitter, met stemrecht)
  • Wietske Dubelaar, coördinator bij STAMU, MooiSticht en Platform Utrechtse Buitenplaatsen
  • Frank Havermans, kunstenaar/ontwerper
  • Frank Louhenapessy, hoofd bedrijfsvoering Stichting beheer Huis Doorn
  • Paul Roncken, landschapsarchitect, adviseur Provincie Utrecht en docent aan Wageningen University

In 2013 is een video gemaakt over het verhaal van Huis Doorn, de tweede in een serie video’s waarin de kwaliteit, de betekenis en de potenties van een serie monumenten in beeld worden gebracht.

De prijsvraag

Ruimtelijk ontwerpers, zoals landschapsarchitecten, architecten, kunstenaars en productontwerpers kunnen tot 28 juni een portfolio inzenden. De uiteindelijke bekendmaking van de winnaar(s) vindt plaats op maandag 8 oktober 2018. Meer informatie over de prijsvraag is te vinden op www.rijksvastgoedbedrijf.nl/huisdoorn

en

https://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/vastgoed/projecten-in-uitvoering/doorn-park-huis-doorn/prijsvraag-park-huis-doorn

Reageer op dit artikel