nieuws

DvdA 2018: Zoetermeer

Architectuur

DvdA 2018: Zoetermeer

De Dag van de Architectuur vindt plaats in het weekend van 1 juni. Met de DvdA willen de deelnemende architectuurcentra de liefde voor het vak bekend maken bij een groter publiek. In elke stad wordt het landelijk thema: de Stad voor Morgen, uitgewerkt naar een programma met lokale accenten. In Zoetermeer worden diverse gebouwen geopend voor een rondleiding en wordt de Gemma Smid Architectuurprijs uitgereikt.

Zoetermeer groeit. Er wordt in de stad geïnvesteerd. In nieuwe woningen, mensen en wijken in de bestaande stad. Maar wat is er nog meer nodig? Hoe en waar kunnen we een kwaliteitsslag maken? De gemeente hoort dit graag van de bewoners van de stad. Ook van de deelnemers aan de Dag van de Architectuur (DvdA). Iedereen wordt uitgenodigd om met drie eenvoudige spelvormen jouw visie, ideeën of wensen met ons te delen.

Alle resultaten publiceren we op doe.mee.Zoetermeer.nl. Hier vind je informatie over hoe en wanneer we alle ideeën bespreken en beoordelen. De uitkomsten worden gebruikt als bouwstenen voor de omgevingsvisie en voor programma’s die al in gang gezet zijn, zoals voor de binnenstad en het entreegebied.

Kindcentrum De Toverberg door LIAG Architectuur is te bezoeken tijdens de DvdA 2018 in Zoetermeer

Kindcentrum De Toverberg door LIAG Architectuur. Beeld Ben Vulkers

Bijzondere gebouwen

Op zaterdag 2 juni 2018 kun je tussen 11 en 15 uur een kijkje nemen in bijzondere gebouwen. Je kunt de toekomst van de Dobbeplas in het centrum van de stad met een VR-bril bekijken en is er een leuke speurtocht die kinderen met hun (groot)ouders kunnen doen. In samenwerking met de Dag van de Bouw kan de bouwplaats van Station Lansingerland Zoetermeer worden bezocht.

Zo kan een bezoek worden gebracht aan Kindcentrum De Toverberg door LIAG Architecten en het kantoor van De Goede Woning.

Kantooromgeving De Goede Woning, Zoetermeer - helgasnelarchitecten te bezoeken via de DvdA 2018

Kantooromgeving De Goede Woning, Zoetermeer – helgasnelarchitecten

Gemma Smid Architectuur prijs

In dit tiende jubileumjaar van de DvdA wordt ook de Gemma Smid Architectuurprijs uitgereikt. De architectuurprijs is voor een ontwerp met aansprekende architectonische kwaliteit, dat in de afgelopen twee jaar is gerealiseerd. Naast een vakjuryprijs is er ook een publieksprijs. Je kunt hier tot 28 mei je stem uitbrengen.

– Het Alfrink College door Ralph Goutier
Cadenza I door OZ Architect samen met Dunnet Craven
IKC Klimboom door Architectenbureau Nouwens Roovers
– Kindcentrum De Toverberg door LIAG
Stadhuis – Forum door Common Affairs en OTH Architecten

De architectuurprijs is voor een ontwerp met aansprekende architectonische kwaliteit, dat in de afgelopen twee jaar is gerealiseerd. Een onafhankelijke vakjury bepaalt welke architect de Gemma Smid Architectuurprijs krijgt.

In de vakjury nemen plaats: Brechje Pronk (architect bij Gemeente Rotterdam – Stadsontwikkeling), Reny ten Ham (landschapsarchitect), Wijnand Galema (architectuurhistoricus en commissie ruimtelijke kwaliteit Zoetermeer).

Voor meer informatie: Architectuurpunt Zoetermeer, gevestigd in het onlangs vernieuwde Stadhuis Forum.


Resultaten voor ‘Zoetermeer’

Reageer op dit artikel