nieuws

DvdA 2018: Amsterdam viert de Noord/Zuidlijn: Centraal Station

Architectuur

De Dag van de Architectuur vindt plaats in het weekend van 1 juni. Met de DvdA willen de deelnemende architectuurcentra de liefde voor het vak bekend maken bij een groter publiek. In elke stad wordt het landelijk thema: de Stad voor Morgen, uitgewerkt naar een programma met lokale accenten. Amsterdam gaat zelfs een stapje verder, zij vieren drie zondagen in juni de oplevering van Noord/Zuidlijn.

Zondag 17 juni | Metrohalte Centraal Station
Op zondag 17 juni staat Metrohalte Centraal Station van de Noord/Zuidlijn op het programma. Op die dag kun je van de architecten van Wiel Arets architecten alle ins en outs horen over de IJhal, de winnaar van de publieksprijs van de Gouden AAP 2018.

Bekijk hier het project van Wiel Arets Architecten

Bekijk het gebouw Eric Vökel Boutique Apartments, een eyecatcher op de Ruyterkade, ontworpen door Bastiaan Jongerius Architecten met uniek uitzicht op het IJ vanaf het dakterras, en hoor van VMX Architecten waarom de fietsflat bij het station, oorspronkelijk bedoeld als tijdelijke fietsenstalling die in 2004 zou sluiten, moet blijven. Bekijk hier het programma van 17 juni.

Architectuurcentrum Amsterdam stelt per zondag van de maand van de Architectuur 3×2 tickets beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie

Dag van de Architectuur 2018

Reageer op dit artikel