nieuws

Bouwstart ‘Kunstenpand’ Hart van Zuid Rotterdam

Architectuur

Bouwstart ‘Kunstenpand’ Hart van Zuid Rotterdam

Medio april is in het Hart van Zuid, Rotterdam het startsein gegeven voor de bouw van het ‘Kunstenpand’. Het pand, naar een ontwerp van Bart van Kampen van De Zwarte Hond, wordt het onderkomen van Theater Zuidplein, een ‘huiskamer’ en een vestiging van Bibliotheek Rotterdam.

Het ’Kunstenpand’ wordt gebouwd op de plek waar voorheen Zwembad Charlois stond. In het pand bieden Theater Zuidplein en de bibliotheek straks samen een zeer divers aanbod op het gebied van theater, kunst, lezen, leren en informeren. Ook is er ruimte voor een huiskamer van Zuid: een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, kunnen verblijven en van voorstellingen kunnen genieten.

Het Kunstenpand is ontworpen door De Zwarte Hond en maakt onderdeel uit van het door Kraaijvanger architects ontwikkelde plan ‘Hart van Zuid’. Naast het onlangs opgeleverde zwemcentrum van Kraaijvanger bestaan de plannen verder uit de renovatie en uitbreiding van Ahoy, betere aansluiting van winkelcentrum Zuidplein op de autoluwe Gooilandsingel, stadspleinen en vernieuwing van het OV-knooppunt behoren tot het plan. Een consortium van Heijmans en Ballast Nedam, ondersteund door 3i Infrastructure, is verantwoordelijk voor de gebiedsontwikkeling.


 

Lees meer over Rotterdam Zuid

Reageer op dit artikel