nieuws

Vijf nieuwe gebouwen met 550 woningen in Laakhaven-West Den Haag

Architectuur

Vijf nieuwe gebouwen met 550 woningen in Laakhaven-West Den Haag

Na de ontwikkeling en realisatie van 611 woningen, winkels, bedrijfsruimten en een parkeergarage, heeft NU Projectontwikkeling in samenwerking met Kampman Architecten en Stebru Bouw de volgende fase ontwikkeld voor de Laakhaven in Den Haag. Het project bestaat uit vijf gebouwen met 550 woningen, drie parkeergarages en ca. 1125 m2 commerciële ruimte (inclusief horeca).

De gebouwen variëren qua hoogte van 9 tot 12 verdiepingen en lopen trapsgewijs af richting het water waarbij de getrapte gevels zorgen voor een optimale bezonning en uitzicht op het water. Er is in de ontwikkeling veel groen aanwezig op de dakterrassen en in de gemeenschappelijke daktuinen. Tussen de gebouwen worden autovrije speel-/woonstraten aangelegd die direct grenzen aan de voortuinen van de woningen op de begane grond. Dit zorgt voor een aangename leefomgeving voor de bewoners en bezoekers. In de plint aan de Calandkade komt horeca met terrassen aan het water en detailhandel. In de toekomst zal ook een jachthaven worden gerealiseerd w

Marcel Kampman (Kampman Architecten): “Wij hebben een ontwerp gemaakt met vijf robuuste bouwblokken waarvan twee paar op een gezamenlijke onderlaag staan. Alle woningen hebben contact met het water en een gunstige bezonning door de bouwblokken zowel horizontaal als verticaal te verjongen richting het water aan de zuidzijde van de locatie. Iedere woning heeft een privé buitenruimte in de vorm van een (binnen)tuin, (frans) balkon, loggia of dakterras.”

Reageer op dit artikel