nieuws

Inschrijven voor Drentse ArchitectuurPrijs 2018

Architectuur

Inschrijven voor Drentse ArchitectuurPrijs 2018

ArchitectuurPunt Drenthe nodigt iedereen uit om uitmuntende, geslaagde projecten in Drenthe die na 15 mei 2016 en voor 1 mei 2018 zijn gerealiseerd aan te melden voor de Drentse Architectuurprijs 2018.

Deze projecten moeten tussen 15 mei 2016 en 1 mei 2018 zijn gerealiseerd en mogen niet eerder aan de prijsvraag hebben deelgenomen. De inschrijving is tot en met 30 april mogelijk.  Het gaat om projecten op het gebied van architectuur, stedebouw en landschapsarchitectuur.

De vakjury bestaande uit Annet Ritsema (Specht Architecten, Groningen), Julietta Zanders (Z’anders Architectuur, Amsterdam) en Joop Slangen (Slangen Architecten, Haarlem), kiest het winnende project. Het publiek kan later op haar favoriet stemmen. De vakjuryprijs en de publieksprijs worden daarbij als even belangrijk gezien.

De prijs bestaat uit een wisseltrofee in twee delen, in 2014 gemaakt door beeldend kunstenaars Myrte van Dijk (brons) en wijlen Wille Boudewijn (keramiek).

In 2016 won het Raadhuisplein in Emmen door Latz+Partner zowel de vakjury- als ook de publieksprijs. Opdrachtgever van het project was de gemeente Emmen.

De uitreiking vindt op 2 juni 2018 plaats in Frederiksoord in de gemeente Westerveld.

Meer informatie

Reageer op dit artikel