nieuws

Winnend ontwerp Lloydpier Blok C Rotterdam door Arons & Gelauff & architectuur MAKEN

Architectuur

Twee architectenbureaus hebben samen het winnende plan getekend voor de tender voor Lloydpier Blok C in Rotterdam. In het ontwerp is sterk ingezet op de relatie met het water. Projectontwikkelaar Blauwhoed betrok HOSPER als landschapsarchitect om de gemeenschappelijke binnentuin te ontwerpen.

Winnend ontwerp Lloydpier Blok C Rotterdam door Arons & Gelauff & architectuur MAKEN
Lloydpier blok C, beeld WAX

Bureau Arons en Gelauff heeft de woningen aan de Schiehaven ontworpen. Architectuur Maken is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen aan de Maaszijde. Deze samenwerking heeft geleid tot een grote diversiteit aan woningen en appartementen, van duplex tot doorzon en loft tot gezinsappartement.

Eenheid en diversiteit

De uiteenlopende gebouwen vormen één geheel dankzij het gebruik van dezelfde baksteen van gerecycled bouwmateriaal. Floor Arons: “We zijn blij met het zeer diverse beeld dat is ontstaan. Vanuit iedere hoek ziet het gebouw er anders uit. Van veraf is het een herkenbaar silhouet geworden. Dáár is de Lloydpier.”

Lloydpier blok C, beeld WAX

Water

De verbinding met het water wordt op verschillende manieren uitgewerkt. De woningen aan de straten haaks op het water krijgen bijvoorbeeld erkers van waaruit bewoners over de Maas uit kunnen kijken. Aan de Lloydkade komt een dubbele gevel waarin bewoners loggia’s en dubbelhoge buitenruimten kunnen creëren.

Lloydpier blok C, beeld WAX

Binnentuin

De centrale binnentuin is een groene oase, die HOSPER als tegenhanger van de stoere harde kades ontwierp: “De gemeenschappelijke binnentuin grenst aan de privétuinen van de stadswoningen en nodigt uit tot ontmoeting, spelen en gezamenlijke activiteiten. Het groen in de binnentuin is vanaf de kade zichtbaar dankzij de drie poorten in het gebouw.”

Lloydpier blok C, beeld WAX

 

Meer over Rotterdam

Reageer op dit artikel