nieuws

OZ Architects ontwerpt Aloft by Marriott hotel Utrecht

Architectuur

Direct naast treinstation Leidsche Rijn ontwikkelt Being Development een nieuw hotel. OZ Architects maakt het ontwerp voor het zestien verdiepingen tellende pand. Naar verwachting wordt deze zomer begonnen met de bouw en openen de deuren in 2020.

“Aloft Utrecht communiceert een tijdloze architectuur. Ze maakt een belangrijke belofte voor de toekomst en geeft betekenis aan de locatie en haar omgeving. Het is vaak moeilijk om de Genius Loci, de geest van een plek, te ontdekken; Aloft Utrecht bewijst dat tijdloze architectuur geen stijl, maar een houding is. Ze weerspiegelt authenticiteit en creëert een levendige en zinvolle sfeer”, zo stelt Chris Zwier, partner bij OZ Architects.

beeld 3D Studio Prins / Being Development

Leidsche Rijn

Leidsche Rijn is een nieuwe wijk aan de zuidkant van Utrecht waar 100.000 mensen komen te wonen. Kenmerkend is het nieuwe centrum dat hier wordt opgetrokken, voortbouwend op de waarden van de Europese stad. In de gevels wordt veel metselwerk gebruikt, zo ook voor het nieuwe hotel. Opvallend is dat de eerste lagen zijn aangevuld met doorlopende horizontale gevelbanden, terwijl deze ontbreken op de verdiepingen die boven de context uitstijgen.

Hotel

Het hotel krijgt een entree op de hoek aan het Brusselplein waar het gebouw is afgerond. Trappen langs de plint vangen het hoogteverschil op de locatie op. Naast de 224 hotelkamers komen in het pand verschillende publieke functies, voornamelijk in de plint en de kroon. Het gebouw wordt krijg een LEED en WELL certificering, deze laatste richt zich naast duurzaamheid ook op gezondheid en welzijn.

 


Meer over OZ Architects

 

Reageer op dit artikel