nieuws

Logistiek Centrum Schiphol door DP6 in gebruik

Architectuur

Het nieuwe logistieke centrum van Expeditors International aan de Naritaweg 1 in Rozenburg op Schiphol Logistics Park is in gebruik genomen. Het ruim 31.000 m2 grote centrum is ontworpen door DP6 architectuurstudio.

Het logistiek centrum bestaat uit een 3-laags kantoorgebouw met bedrijfsrestaurant, een warehouse met mezzanine, een portiersloge voor bewaking van het douanegebied en een 2-laagse parkeervoorziening.

Via de hoofdentree komt de bezoeker binnen in het atrium, dat het hart vormt van het gebouw. Hier ligt het vergadercentrum aan de binnentuin. Via de ruime centrale trap komt men in het restaurant op de eerste verdieping met uitzicht op de Aalsmeerderdijk, op de kerk en de molen van Aalsmeer.

Logistiek centrum Schiphol. Beeld: Gerard van Beek

Beeld: Gerard van Beek

Expeditors houdt zich onder andere bezig met de op- en overslag van luchtvracht. Door de grote overspanning van de constructie heeft het centrum grote vrije vloervelden.

Duurzaamheid speelde in het ontwerp een grote rol. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van warmteterugwinning uit ventilatielucht, daglichtafhankelijke LED-verlichting en CO2-sturing van de ventilatie om het energieverbruik te beperken. Zonnepanelen op het dak voorzien het centrum van elektriciteit. De nieuwbouw heeft het duurzaamheidslabel Breeam Very Good.

Logistiek centrum Schiphol. Beeld: Gerard van Beek

Beeld: Gerard van Beek

Het pand is eigendom van Expeditors International.

Projectgegevens

Logistiek centrum Expeditors International, Schiphol
Architect: DP6 architectuurstudio, Delft
Opdrachtgever: Expeditors International B.V.
Aannemer: G&S Bouw, Amsterdam
Adviseurs: Jones Lang Lasalle, Londen / Stevens Van Dijck, Zoetermeer / IMd Raadgevende Ingenieurs, Rotterdam /Deerns, Rijswijk / DENC, Oisterwijk
Oppervlakte: 31.550 m2


Resultaten voor ‘dp6’

Foto's

Reageer op dit artikel