nieuws

Genomineerden BNA Beste Gebouw van het jaar 2018

Architectuur

Negen projecten strijden om de prijs die de BNA uitreikt aan het gebouw met de meeste meerwaarde voor opdrachtgevers en samenleving. De uitslag wordt op 18 mei in de voormalige (te renoveren) Bijlmerbajes in Amsterdam bekend gemaakt.

Genomineerden BNA Beste Gebouw van het jaar 2018

Het BNA Beste Gebouw van het jaar wordt sinds 2006 uitgereikt door de branchevereniging. De prijs is bestemd voor architectenbureaus die opdrachtgevers en samenleving meerwaarde bieden. Recente winnaars waren onder meer de stations van Breda en Rotterdam en parkeergarage Kustwerk Katwijk. In verschillende categorieën zijn dit jaar in totaal negen projecten genomineerd.

Identiteit & Icoonwaarde
Bezoekerspaviljoen Park Vijversburg (Tytjerk) – Studio Maks en Junya Ishigami
Musis Sacrum (Arnhem) – Van Dongen–Koschuch achitects & planners
Stadsarchief Delft (Den Hoorn), Office Winhov en Gottlieb Paludan Architects

Sportcambus Zuiderpark. Beeld Scagliola Brakkee

Sportcambus Zuiderpark. Beeld Scagliola Brakkee

Leefbaarheid & Sociale Cohesie
Space-S (Eindhoven) – Inbo
– Multifunctioneel Centrum Doelum (Renkum) – NOAHH en Studio Nuy van Noort
Sportcampus Zuiderpark (Den Haag) – FaulknerBrowns Architects

Stimulerende Omgevingen
– Het Gelders Huis (Arnhem) – Team V Architectuur
Circl (Amsterdam) – De Architecten Cie

Particuliere Woonbeleving
Superlofts Blok Y (Utrecht) – Architectenbureau: Marc Koehler Architects

de Architekten Cie. - Circl_ BN AMRO ©Ossip

Circl door de Architecten Cie. Foto Ossip van Duivenbode

Publieksprijs

De uitreiking van de vakjuryprijs, de publieksprijs en de categoriewinnaars van de BNA Beste Gebouw 2018 verkiezing is op 18 mei in de voormalige (te renoveren) Bijlmerbajes in Amsterdam, waar binnenkort wordt gestart met de bouw van een energieneutrale stadswijk. Voor de publieksprijs kan worden gestemd op gebouwvanhetjaar.nl/publieksprijs-2018

Vakjury

Het 2018-juryteam bestaat, naast juryvoorzitter Louise Vet, uit de architecten Koen van Velsen (Koen van Velsen architecten), Titia Luiten (JHK architecten) en Gijs Baks (Space Encounters), en uit Meindert Smallenbroek (directeur Energie & Omgeving ministerie van Economische Zaken en Klimaat) en Onno Dwars (directeur Ballast Nedam Development).

Meer informatie

 


Bekijk de genomineerde projecten

Reageer op dit artikel