nieuws

Eva Franch nieuwe directeur Architectural Association Londen

Architectuur

De prestigieuze architectuurschool Architectural Association (AA) in Londen heeft Eva Franch i Gilabert geselecteerd als nieuwe directeur. Franch is met 67 procent van de stemmen verkozen uit een shortlist waarop zij stond naast Pippo Ciorra, senior curator van Maxxi Architettura in Rome, en Robert Mull, hoofd van Architecture en Design aan de University of Brighton.

Eva Franch nieuwe directeur Architectural Association Londen
Eva Franch, beeld IAC

In haar presentatie prees de Spaanse architect Eva Franch het experimentele karakter van de AA. “Beyond regulating predefined domains of expertise, the AA has been a space for speculation, friction, and resistance. With a highly calibrated relationship between rigor and madness, the AA has been a hotbed for architectural experimentation, and should continue to be.”

Zelf is Eva Franch momenteel hoofdcurator en directeur bij Storefront for Art en Architecture in New York. In die rol is ze initiatiefnemer van vele tentoonstellingen en manifestaties. Onlangs was ze in Het Nieuwe Instituut om daar de tentoonstelling Letters to the Mayor te openen.

Veel kandidaten

De Architectural Association is een van ’s werelds meest prestigieuze architectuurscholen. Grote namen als Rem Koolhaas en Zaha Hadid studeerden en doceerden aan de school. Franch was niet de enige die in aanmerking kwam na het vertrek van Brett Steele. Voor de positie waren 73 kandidaten genoemd, waarvan er vijftien zijn uitgenodigd voor een eerste gesprek.


Meer over Eva Franch

Reageer op dit artikel