nieuws

TU Delft weer derde universiteit in QS Rankings 2018 Architectuur

Architectuur

De jaarlijkse ranglijst van QS World University Ranking is bekend gemaakt. In de categorie Architectuur staan er twee Nederlandse universiteiten in de top 50. De TU Delft staat dit jaar weer derde en de TU Eindhoven is twee plaatsen gestegen naar plek 45.

TU Delft weer derde universiteit in QS Rankings 2018 Architectuur
Faculteit Bouwkunde van de TU Delft

Elk jaar presenteert QS World University Rankings de ranglijsten van de universiteiten over de hele wereld. Deze zijn opgesplitst in 48 verschillende studierichtingen, waarvoor telkens een top 200 is opgesteld.

De top 3 in de categorie Architectuur ziet er dit jaar hetzelfde uit als in 2017, met het Massachusetts Institute of Technology als aanvoerder van de lijst. Enkele universiteiten in de top 10 wisselen van plek ten opzichte van vorig jaar. Alleen de Politecnico di Milano is dit jaar een nieuwkomer bij de beste tien.

De ranglijst voor architectuuruniversiteiten:
1. Massachusetts Institute of Technology (MIT) – Verenigde Staten
2. University College London (UCL) / The Bartlett School of Architecture – Groot Brittannië
3. Technische Universiteit Delft – Nederland
4. Eidgenössische Technische Hochschule Zürich (ETH Zürich) – Zwitserland
5. University of California – Berkeley (UCB) – Verenigde Staten
6. Harvard University – Verenigde Staten
7. Manchester School of Architecture – Groot Brittannië
8. University of Cambridge – Groot Brittannië
9. Politecnico di Milano – Italië
10. National University of Singapore (NUS) – Singapore

45. Technische Universiteit Eindhoven – Nederland

Criteria

QS beoordeelt de universiteiten op vier onderdelen:
Academische reputatie
Geciteerde artikelen
Reputatie van professoren
H-index (productiviteit en invloed)

De goede prestatie van de TU Delft zijn vooral toe te schrijven aan de H-index. Daarvoor krijgt de universiteit een score van 97 procent. De universiteit scoort eveneens hoog op de andere drie onderdelen.

De beoordeling van de TU Delft in de QS Rankings 2018 Architectuur

De beoordeling van de TU Delft in de QS Rankings 2018 Architectuur

De TU Eindhoven scoort uitermate hoog op het aantal geciteerde artikelen. Daarvoor krijgt de universiteit een score van 99 procent. De universiteit scoort eveneens een hoog percentage voor de H-index.

De beoordeling van de TU Eindhoven in de QS Rankings 2018 Architectuur

De beoordeling van de TU Eindhoven in de QS Rankings 2018 Architectuur

De QS World University Rankings wordt samen met de Academic Ranking of World Universities en Times Higher Education World University Rankings gezien als meest invloedrijke ranglijst van universiteiten. Er is echter ook kritiek op de subjectiviteit van de onderdelen en de wisselende resultaten.


Lees verder

Reageer op dit artikel