nieuws

Tokio wil hoogste houten wolkenkrabber bouwen

Architectuur

In Tokio zijn plannen om een houten wolkenkrabber van 350 meter te bouwen. De mix-use toren wordt niet helemaal uit hout opgetrokken, ‘slechts’ negentig procent. De overige tien procent wordt staal, gecombineerd met hout voor de constructie. Houtbedrijf Sumitomo Forestry Co. is de leverancier van het hout. Nikken Sekkei is de ontwerper.

Tokio wil hoogste houten wolkenkrabber bouwen
Impressie: Sumitomo Forestry Co.

De Japanse overheid is een groot voorstander van het gebruik van hout in de bouw. Al is het maar alleen om de bebossing van het eiland terug te dringen, twee derde van het eiland wordt volgens het persbericht ingenomen door bossen. Bij wet is het dan ook verplicht om hout (maximaal drie verdiepingen) te gebruiken bij de aanleg van openbare gebouwen.

Reageer op dit artikel