nieuws

Sociale huurwoningen in Hofbadtoren Ypenburg/Den Haag

Architectuur

De eerste stap voor de bouw van de Hofbadtoren in Ypenburg is gezet. In het woongebouw naast zwembad het Hofbad komen ongeveer 160 huurwoningen. Deze week tekenden Staedion en wethouder Wijsmuller (Stedelijke Ontwikkeling) de grondreserveringsovereenkomst.

Sociale huurwoningen in Hofbadtoren Ypenburg/Den Haag

In de woontoren komen woningen voor alleenstaanden, gezinnen en starters. ‘Maar allemaal betaalbaar’, zegt wethouder Wijsmuller. Den Haag wil in 2040 klimaatneutraal zijn, waardoor nieuw te bouwen woningen volgens Wijsmuller ook voorzien moeten worden van een gasloze installatie. ‘En dat geldt dus ook voor de Hofbadtoren, dus dat maakt het project nog mooier.’

Sociale huurwoningen

De appartementen worden zo duurzaam mogelijk ontworpen, zegt Dré Boidin, directeur Onderhoud & Vastgoed bij Staedion. ‘Dit past bij onze ambities op het gebied van duurzaamheid. We kunnen nu op deze mooie plek een gebouw realiseren met puur en alleen sociale huurwoningen. We vinden het belangrijk dat bewoners met een bescheiden inkomen comfortabel kunnen wonen.’ Staedion komt binnenkort met het definitieve ontwerp dat via een ontwerpwedstrijd tot stand gaat komen.

Groei van de stad

Den Haag groeit de komende jaren tot 2040 met zo’n 100.000 inwoners. Om aan deze grote vraag te voldoen, heeft Den Haag de komende jaren de ambitie om zo’n 2500 woningen in aanbouw te nemen. Hiervan moet 30 procent in de sociale woningbouwklasse vallen. Afgelopen jaar heeft Den Haag ruim 4000 woningen in aanbouw genomen.

cover digimagazine de Architect

Lees ook ons nieuwe Digimagazine over Verdichting met onder andere de Haagse problematiek

Reageer op dit artikel