nieuws

Russische woningbouwprijsvraag kent twee Nederlandse finalisten

Architectuur

Onder de twintig genomineerden voor een Russische woningbouwprijsvraag ook twee Nederlandse bureaus. Bold-Collective en Anarcitects Studio dingen mee naar de overwinning die na een tweede selectieronde begin april bekend wordt gemaakt.

Russische woningbouwprijsvraag kent twee Nederlandse finalisten

Onlangs zijn de twintig finalisten van de Open International Competition for Standard Housing en Residential Development Concept Design bekendgemaakt, een prijsvraag van het de Russische overheid, het Russische ministerie van constructie, woningbouw en bedrijfsgebouwen en Ontwikkelingsinstituut AHML.

Bold_Collective_finalist Russische woningbouwprijsvraag

Bold Collective genomineerd in de categorie centrumwoningen

De deelnemers ontwikkelden residentiële woonmodellen in vier categorieën, laagbouw (2-4 verdiepingen), middelgrote (5-7 verdiepingen) en centrumwoningen. Alle drie zijn ze nodig om een ​​uitgebreide en comfortabele stedelijke omgeving te vormen. Het doel is om tegemoet te komen aan de behoeften van Russische stadsbewoners en ontwikkelaars om het nieuwe imago van Russische steden te definiëren. De implementatie van de winnende projecten stelt ontwikkelaars in staat om tijd en kosten in de ontwikkelingscyclus te besparen.

De internationale jury bestaat onder andere uit: Sergei Tchoban, architect en mede-oprichter van Tchoban Voss Architekten, Berlijn; architecten en oprichter Jean-Paul Viguier van SA d’architecture; Ricardo Devesa, architect en hoofdredacteur van Actar and urbanNext; Helle Juul, partner en oprichter JUUL | FROST architects, Kopenhagen; hoogleraar Harald Mooij, TU/D

De twintig genomineerden zijn, in de categorie centrumwoningen:
– DA Project, Rusland
– Bureau ARD, Rusland,
– Bold-collective, Nederland,
– Sara Simoska, Macedonië
– Luis Eduardo Calderon Garcia, Columbia
– Pole-Design, Rusland
– LLC Archi Fellows, Rusland

In de categorie middelgrote woningen (5-7 verdiepingen)
– Plan-B, rusland
– LLC Escher, Rusland
– Boustany / Suphasidh / Desfonds + A2OM (Internationaal team)

Anarchitects_finalist, Russische woningbouwprijsvraag
Anarcitects Studio, Nederland
– Ad Hoc Architecture, rusland
– DNK Architectural Group, Rusland
– DO Architects, Litouwen
– 2Portala, Rusland

In de categorie laagbouw (2-4 verdiepingen):
– Pioneer Project Group, Rusland
– Akhmadullin Architects, Ruslad
– Grupo H d.o.o., Slovenie
– TA.R.I-Architects, Italie
– PPA Arquitetura, Brazilië

Reageer op dit artikel