nieuws

Rotterdam gaat bouwrecord 2017 breken

Architectuur

Rotterdam gaat in 2018 zijn record woningbouw uit 2017 breken. Dat meldt de gemeente nu de bouwvergunningen voor 1.300 woningen onherroepelijk zijn geworden.

Rotterdam gaat bouwrecord 2017 breken
De Cooltoren van V8 Architects (impressie)

In 2017 bleef de teller in de Maasstad staan op 3.764 woningen. Al begonnen in 2018 zijn de woningprojecten Hof van Heij (48 woningen in Heijplaat), Zuiderhof (73 woningen bij het voormalige Zuiderziekenhuis) en de transformatie Watertorenweg (47 woningen in De Esch).

Tot de zekere pijplijn rekent de gemeente verder de Cooltower door V8 Architects (267 woningen in het Baankwartier), Little-C (320 woningen naast de Coolhaven), transformatie van twee torens van Europoint (840 woningen bij het Marconiplein door Diederendirrix) en de Zalmhaventoren naar een ontwerp van Dam & Partners, Kaan Architecten (482 woningen in het Scheepvaartkwartier).

Op 20 maart, de dag voor de gemeenteraadsverkiezingen, is de officiële start van de transformatie van twee torens van Europoint. Wethouder Simons onthult dan samen met een speciale gast de nieuwe naam van de torens. ‘We voegen verschillende typen huizen toe, ook middeldure waar veel vraag naar is. We brengen balans in het woningaanbod in de stad’, zegt Simons.

 

Meer over woningbouw in Rotterdam

Reageer op dit artikel