nieuws

KCAP geselecteerd voor multifunctioneel gebouw Katendrecht

Architectuur

KCAP is door BPD en Van Wijnen geselecteerd voor het ontwerp van een multifunctioneel woongebouw. Het gebouw met circa 300 appartementen, commerciële ruimten en een ondergrondse parkeergarage komt aan de Brede Hilledijk in de Rotterdamse wijk Katendrecht.

KCAP geselecteerd voor multifunctioneel gebouw Katendrecht

De afgelopen achttien jaar is Katendrecht van een ‘havengebied’ veranderd in een aantrekkelijk woon-, werk- en verblijfsgebied. De plek is nog altijd vol op in beweging. De komende jaren transformeert Katendrecht Pols in een aantrekkelijk hoog-stedelijk gebied met meer dan duizend woningen en een nieuw winkelgebied. Met het huidige succes van ‘De Kaap’ en de vooraanstaande aanpak van de Pols, wordt Katendrecht naar een hoger niveau getild.

De ontwikkelingsopgave ligt aan de Brede Hilledijk in De Pols van Katendrecht, de entree van de wijk. Het multifunctionele gebouw levert een substantiële bijdrage aan de ambitie om De Pols van Katendrecht te transformeren naar een hoogwaardige leef- en verblijfsomgeving.

Meer resultaten voor Katendrecht

 

Reageer op dit artikel