nieuws

Gezocht: nieuwe entree en gebouw voor Dublin University College

Architectuur

University College Dublin en Malcolm Reading Consultants (MRC) lanceren de internationale ontwerpcompetitie ‘Future Campus – University College Dublin’. Met de prijsvraag is het college op zoek naar een ontwerpteam voor twee opgaven: een masterplan voor een entree en een conceptontwerp voor een nieuw gebouw van 8000 vierkante meter waarin de creativiteit van de universiteit naar voren komt. De deadline is 26 maart 2018.

Gezocht: nieuwe entree en gebouw voor Dublin University College
Foto’s Alwin de Wilde

Het masterplan voor het entreegebied moet een sterke stedebouwkundige visie bevatten waarmee een gastvrije entree ontstaat en waarin de identiteit van de universiteit terugkomt. De tweede opgave, een conceptontwerp voor een charismatisch, geïntegreerd gebouw van 8000 vierkante meter moet de creativiteit van de universiteit uitdrukken, het moet een laboratorium worden voor maken en leren, een centrum voor creatief ontwerp.

Prijsvraag Dublin College

De huidige entree. Foto: Alwin de Wilde

De prijsvraag is uitgeschreven over twee fasen waarin in de tweede fase de vijf genomineerden teams 40.000 euro krijgen om hun plan verder uit te werken.

Dublin University_Prijsvraag. Foto Alwin de Wilde

Het campusterrein. Foto: Alwin de Wilde

Deadline voor inzendingen is 26 maart aanstaande. Meer informatie

Reageer op dit artikel