nieuws

Win het boek ‘Ondanks de zwaartekracht’ van Suzanna Janssen

Architectuur

‘Ondank de zwaartekracht’ is een boek over toekomstvisioenen, de noodzaak van kunst, en over wat een mens tot mens maakt. Een van de hoofdpersonages uit het boek is beroemd architect en stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. ‘Welbeschouwd is stedenbouw het organiseren der aarde.’ Dat schreef Cornelis van Eesteren in 1923. Hij was nog student. Toen ik dat las, dacht ik: ga er maar aan staan, de aarde organiseren.”

Win het boek ‘Ondanks de zwaartekracht’ van Suzanna Janssen

Suzanna Jansen (Het pauperparadijs) groeide op in Van Eesterens levenswerk in Amsterdam, dat werd toegejuicht en verguisd. In ‘Ondanks de zwaartekracht’ volgt ze hoe hij daartoe kwam, en wat het hem kostte om koers te houden. In een zoektocht naar de vraag: wat is het belang van kunst.

Ondanks de zwaartekracht is een even meeslepend als ingenieus vlechtwerk van drie levensverhalen. Het is een boek over toekomstvisioenen, de noodzaak van kunst, en over wat een mens tot mens maakt, tegen de achtergrond van de bewogen twintigste eeuw. In een beeldende stijl neemt Suzanna Jansen de lezer mee van de avant-gardescene in Parijs en Berlijn, via de onzekere jaren dertig, langs de klippen van de oorlog en de wederopbouw. Gaandeweg toont ze welke sporen de dromen van honderd jaar geleden hebben nagelaten in onze tijd.

Benieuwd naar het boek? Win een van de vijf exemplaren via de Architect.

Klik hier om kans te maken

 

Reageer op dit artikel