nieuws

Vijf nominaties voor architectuurprijs Nieuwe Berlagevlag 2017 bekend

Architectuur

De nominaties voor de Haagse Architectuurprijs de Nieuwe Berlagevlag zijn bekend. Uit bijna 50 inzendingen koos de vakjury vijf projecten. De vakprijs gaat naar het meest aansprekende ruimtelijke project in Den Haag, opgeleverd in de periode 2012 t/m 2017.

Vijf nominaties voor architectuurprijs Nieuwe Berlagevlag 2017 bekend
Bezuidenhoutseweg 30 door KAAN Architecten is een van de genomineerden voor de Haagse Berlagevlag 2017. Foto: Karin Borghouts

Nominaties in alfabetische volgorde van de projecten zijn:

De winnaar van de architectuurprijs de Nieuwe Berlagevlag wordt op dinsdag 20 februari 2018 bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst. De prijs wordt uitgereikt aan de architect(en) van het project en is bedoeld voor alle betrokken partijen. De vakjury bestaat uit Jan Brouwer, Piet Grouls, Corine Keus en Tonko Leemhuis.

Het Haags Architectuur Café (HaAC) en de BNA in Den Haag willen met de introductie van een architectuurprijs in Den Haag de positieve impact van architectuur op de leefomgeving bevorderen en de discussie hierover stimuleren.

Lees ook:

Reageer op dit artikel