nieuws

Transformatie kantoortoren CONIX RDBM Architects laureaat Be Exemplary 2017

Architectuur

Het project Multi in Brussel door CONIX RDBM Architects is geselecteerd als een van de laureaten voor ‘be exemplary 2017’. Het gaat om de herbestemming van een emblematisch, modernistisch kantoorgebouw aan De Brouckère in Brussel, als verbindende schakel met de publieke ruimte via een toegankelijke stadsplatform.

Transformatie kantoortoren CONIX RDBM Architects laureaat Be Exemplary 2017

De minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Rudi Vervoort, en de minister van Huisvesting, Milieu en Energie, Céline Fremault, hebben in mei 2017 samen de editie 2017 georganiseerd van de projectoproep ‘be exemplary’. Het is hun ambitie de Brusselse vastgoedprojecten die een voorbeeldfunctie vervullen en vernieuwend zijn, te belonen.

Grootschalige transformatie

Uit de 26 ingediende kandidaturen heeft de jury het Multi-project als één van de 7 laureaten geselecteerd. Het gaat om een grootschalige transformatie met grote stedelijke uitdagingen: de herbestemming van een emblematisch, modernistisch kantoorgebouw en de creatie van een verbindende schakel. Dit door sterk in te werken op de behandeling en opening van de plint en het aanhechten ervan aan de publieke ruimte via een toegankelijke stadsplatform.

Multi, door Conix RDBM Architects

Het project stelt zich een ambitieuze en nauwkeurige doelstelling op het vlak van hergebruik en behoud van een maximum aan componenten. De ambitie om ter plaatse op grote schaal te gaan hergebruiken is vernieuwend en moet een voorbeeld zijn voor andere vergelijkbare projecten. Een sleutel tot succes is de betrokkenheid van partners in de circulaire economie vanaf het voorontwerp.

bron: architectura.be


Lees ook het interview met Conix RDBM Architects

 

Reageer op dit artikel