nieuws

Inzenden voor New Material Award 2018

Architectuur

Vanaf 18 januari 2018 kunnen kunstenaars, architecten en ontwerpers hun ontwerpen en ideeën inzenden voor de New Material Award 2018. De winnaars worden op 20 oktober bekendgemaakt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Inzenden voor New Material Award 2018

Voor de zevende editie van de New Material Award wordt gezocht naar de nieuwste innovaties en innovatieve toepassingen van duurzame materialen en technieken. De Award daagt kunstenaars, ontwerpers en architecten uit daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan een beter milieu en CO2-reductie op het gebied van duurzame materialen. Inzenden voor de New Material Award 2018 kan tot 27 april 2018.

Interwoven van Diana Scherer

Tijdens de lancering van de zevende editie op 18 januari 2018 in Het Nieuwe Instituut, gaat moderator Andrea van Pol in gesprek met de twee winnaars van 2016. Diana Scherer onderzoekt een wortelstelsel dat sterk en houdbaar materiaal kan ontwikkelen. Olievier van Herpt bouwde zelf een 3D kleiprinter

New Material Award 2018

De New Material Award is een samenwerking tussen Stichting DOEN, Fonds Kwadraat en Het Nieuwe Instituut. De drie organisaties geven tijdens de lancering hun visie op de ontwikkelingen in de samenleving en de rol van de award op actuele en urgente vraagstukken. Er zijn twee prijzen: de New Material Award ten bedrage van € 15.000 voor een eindontwerp en de New Material Fellow met 5.000 euro en een fellowship bij Het Nieuwe Instituut voor een uitgewerkt idee waaraan een onderzoeksvraag is gekoppeld.

Olivier-van-Herpt-3D-Kleiprinter

De 3D kleiprinter van Olivier van Herpt, winnaar van de New Material Award 2016

Een nominatiecommissie selecteert uit alle inzenders 16 tot 18 ontwerpen voor een tentoonstelling tijdens de Dutch Designweek 2018 en de Salone del Mobile 2019. De jury maakt op zaterdag 20 oktober de twee winnaars bekend. De juryleden komen uit de duurzame, technische, kunst en onderwijssector. De commissie en jury van 2018 is nog niet bekend.

Meer informatie

Reageer op dit artikel