nieuws

Bureau Kroner wint tender hotel en bedrijfsverzamelgebouw Lelykade Scheveningen

Architectuur

In opdracht van Vastint Hospitality maakte bureau Kroner het winnende ontwerp voor een gecombineerde ontwikkeling van een bedrijfsverzamelgebouw en hotel in Scheveningen haven. De bedrijfsruimtes in de plint zijn bestemd voor lokale ondernemers in de maritieme sector. Daarboven komt hotel Moxy, de nieuwste lifestyle brand van Marriott International.

Bureau Kroner wint tender hotel en bedrijfsverzamelgebouw Lelykade Scheveningen
beeld Bureau Kroner

Het complex vormt de sluitsteen van de reeks van gebouwen rond de Tweede Haven. De basis van het plan is een hoge, bakstenen plint met bedrijfsruimten. Deze volgt de rooilijn en vormt zo een stevige wand langs de kade. Boven op de plint ligt een parkeerdek en een sportveld.

Weerspiegeling

Aan de kant van de Pijp benadrukt een hoger, glazen bouwdeel de doorgang naar de zee. “Het volume van het hotel wordt uitgevoerd in glaspanelen, die de sterk wisselende luchten boven Scheveningen zullen weerspiegelen. Een licht groene zweem zorgt voor een mooie luchtige sfeer die past bij elk weertype, van strakke blauwe luchten tot laaghangende grijze bewolking.”, zo laat bureau Kroner weten.

beeld Bureau Kroner

Hotel

Hotel Moxy neemt hier intrek. Dit concept richt zich op zogeheten millenials; jonge professionals die veel reizen en avontuurlijk en zelfstandig ingesteld zijn. Naast 144 kamers krijgt het hotel een grote lobby en lounge. Bureau Kroner maakte het ontwerp in samenwerking met tendermanager Bas Pickkers van Pickkers Consult BV en Chris Jetten van Vastint. Deltavormgroep verzorgt het ontwerp voor de openbare ruimte. Naar verwachting opent het gebouw eind 2019.

beeld Bureau Kroner

Meer over Scheveningen

 

Foto's

Reageer op dit artikel