nieuws

Amsterdam gunt Heijmans en jonge architecten woningbouw Sloterdijk Centrum

Architectuur

NL Architects, Donna van Milligen Bielke, Chris Collaris, Space Encounters en DS landschapsarchitecten werken samen aan een plan voor 150 woningen in Sloterdijk Centrum. In het ontwerp in opdracht van ontwikkelaar Heijmans, wordt de eenzijdigheid van de kantooromgeving doorbroken. Met hoogbouw, laagbouw en diverse daktuinen ontstaat een gevarieerde woonomgeving.

Amsterdam gunt Heijmans en jonge architecten woningbouw Sloterdijk Centrum
beeld: WAX

In totaal omvat het plan ongeveer 20.000 m2 nieuwbouw. De laagbouw bestaat uit circa tien diepe hoge loods-woningen en 40 zogenoemde tuin-lofts. In de hoogbouw worden ongeveer 100 loft-appartementen gerealiseerd met een woonoppervlakte variërend tussen 50 en 200 m2. De indeling kan door kopers worden bepaald. In de plinten komen commerciële ruimtes voor bezoekers, bewoners en ondernemers.

De renders tonen een groene woonomgeving met begroeide gevels en daken. Gefragmenteerde volumes karakteriseren de laagbouw. De hoogbouw heeft de uitstraling van een luchtige stapeling vloervelden, die in onderlinge afstand verschillen. De verwachting is dat in 2018 met de bouw wordt gestart.

beeld: WAX

Jong team

Opvallend is het jonge team architecten. Naast het ervaren NL architects tekenen Space Encounters (Next Step Award winnaar 2017), Donna van Milligen (prix de Rome winnaar 2014) en Chris Collaris (ARC16 Jong Talent Award winnaar) en DS landschapsarchitecten mee aan het ontwerp.

beeld: WAX

beeld: WAX beeld: WAX

Reageer op dit artikel