nieuws

Video: Xavier De Kestelier (HASSELL) over architectuur op de maan

Architectuur

Tijdens TEDxLeuven sprak Xavier De Kestelier over de mogelijkheden van architectuur in de ruimte. Samen met de NASA en ESA deed hij onderzoek naar constructiemethoden voor op de maan. In deze video neemt hij het publiek mee in deze zoektocht. Want hoe kunnen we bouwen in deze ongewone omstandigheden? En hoe nemen we al die materialen eigenlijk mee in de ruimte?

Video: Xavier De Kestelier (HASSELL) over architectuur op de maan
Xavier De Kestelier (HASSELL) over architectuur in de ruimte

In de ruimte krijgen architecten te maken met een agressieve omgeving en nieuwe factoren. Meteorieten, gamma-radiatie, lage zwaartekracht en extreme temperatuurschommelingen beïnvloeden de gebouwen en vragen om een passende, technische oplossingen.

Tegelijkertijd krijgen architecten te maken met praktische beperkingen. Het is onmogelijk om alle bouwmaterialen kant-en-klaar mee te nemen vanaf de aarde. Verschillende ruimtevaartorganisaties doen daarom onderzoek naar de mogelijkheden van grootschalig 3D-printen in de ruimte om de materialen ter plekke te fabriceren.

In onderstaande video bespreekt Xavier De Kestelier zijn visie op een nieuwe architectuur voor in de ruimte.

 

Xavier De Kestelier studeerde aan de Universiteit Gent en The Bartlett School (University College London). Daarna ging hij aan de slag bij Foster + Partners waar hij werkte aan diverse projecten, zoals de Kai Tak Cruise Terminal in Hong Kong en de Internationale Luchthavens van Beijing en Koeweit.

Sinds begin dit jaar is De Kestelier werkzaam bij HASSELL als hoofd van de afdeling Design Technology and Innovation. Daarnaast deed hij samen met de NASA (National Aeronautics and Space Administration) en de ESA (Europese Ruimtevaartorganisatie) onderzoek naar de mogelijkheden van grootschalig 3D-printen in de ruimte. 

Reageer op dit artikel