nieuws

Tweede gebouw Atelier Kempe Thill in Nieuw-Zuid Antwerpen

Architectuur

Het masterplan van de stadsuitbreiding Nieuw-Zuid in Antwerpen krijgt steeds meer invulling. Aan het toekomstige Zuiderplein is nu gestart met de bouw van een mixed use gebouw naar ontwerp van Atelier Kempe Thill. Block 14 wordt een centraal punt in de buurt en biedt ruimte aan appartementen, kantoren en winkels en restaurants op de begane grond.

Tweede gebouw Atelier Kempe Thill in Nieuw-Zuid Antwerpen
beeld Triple Living

De publieke plint wordt benadrukt met een dubbelhoge arcade die rond het hele gebouw loopt. Deze structuur loopt door naar de verdiepingen met appartementen, waar de gevel verder terug ligt. Zo ontstaan aan alle zijden balkons van ongeveer drie meter diep, die met grote schuifpuien worden verbonden met de appartementen.

Hof

Het gebouw is georganiseerd rond een centraal hof met rondgaande galerijen. Toch zijn de meeste appartementen direct vanuit een van de kernen te bereiken. Het grootste deel ervan betreft twee- en driekamerwoningen, op de bovenste verdieping worden loftachtige appartementen gemaakt. Omdat hier twee verdiepingen verspringen is er ruimte voor genereuze collectieve en private dakterrassen.

beeld Triple Living

Masterplan

Het masterplan van de Nieuw-Zuid is ontworpen door Secchi-Viganó, en wordt ingevuld met voornamelijk woongebouwen naar ontwerp van bekende architecten. Naast woongebouwen van vijf tot zeven lagen is er ruimte voor acht torens. Tussen de gebouwen is veel ruimte voor groen en wadi’s. Wintertuinwoningen, een eerder gebouw door Atelier Kempe Thill, werd in hetzelfde gebied in 2016 opgeleverd.

masterplan Nieuw Zuid, beeld Gemeente Antwerpen

 

Verder lezen

 

Foto's

Reageer op dit artikel