nieuws

Nieuwe buren voor Hulstkampgebouw Rotterdam

Architectuur

Na 100 jaar wordt de leegte naast het Hulstkampgebouw van J.P. Stok aan de Maaskade in Rotterdam opgevuld met een appartementengebouw naar ontwerp van V8 architects. Bovenop een bestaand fragment van het gebouw, wordt een gebouw gerealiseerd met vier lagen met een appartement per verdieping.

Nieuwe buren voor Hulstkampgebouw Rotterdam
Impressies V8 architects

Aan de achterzijde, aan de Burgemeester Hoffmanstraat, wordt door V8 architects de huidige parkeerplaats vervangen door een kleinschalig wooncomplex rondom een binnenhof met 24 kleine appartementen. Het ontwerp grijpt terug op neoklassieke raampartijen, maar onthult door de bijzondere detaillering en inverse gevelplastiek haar eigentijdse karakter.

V8-architects-Burgemeester-Hofmanstraat-entree

Burgemeester-Hofmanstraat-entree

V8-architects-Burgemeester-Hofmanstraat

Burgemeester Hofmanstraat

Het project, een opdracht van Thon Hotels, omvat in totaal ruim 4000 m² bruto vloeroppervlak. De bouw zal starten in 2018 en naar verwachting in 2019 worden afgerond.

Uitbreiding hulstkampgebouw Rotterdam door V8 architects

Gevel

Uitbreiding Hulstkampgebouw Rotterdam door V8 architects

Detail gevel

Reageer op dit artikel